Handmade tvoření

Vietnamská PHO

Ingredience

3 ks šalotky
2 ks badyánu
2 chilli papričky
1 citrón
500 g hovězích kostí
400 g hovězí svíčkové
300 g rýžových nudlí
1 lžíce zázvoru
1 lžíce soli
1 lžíce třtinového cukru
1 lžička skořice
1 lžička anýzu
1 lžička máty peprné
1 lžička koriandru
4 stroužky česneku

 

Příprava

Hovězí kosti zalijeme dvěma litry vody, přidáme přepůlené šalotky, přepůlený česnek, nastrouhaný zázvor, badyán, skořici, anýz, sůl a cukr. Vaříme dvě hodiny. Vývar přecedíme a půl hodiny v něm povaříme hovězí maso. Nudle připravíme podle návodu. Na talíř rozdělíme nudle, přidáme plátky hovězího masa (snažíme se nakrájet na co nejužší plátky) a přelijeme vývarem. Přidáme nasekanou chilli papričku, mátu a koriandr a dochutíme citrónovou šťávou.

Exit mobile version