Ingredience
4 ks brambor
2 ks pstruhu
1 ks citrónu
40 g uzeného špeku
100 g goudy
100 g anglické slaniny
2 lžíce libečku
1 lžíce petrželové natě
1 lžíce rozmarýnu
1 lžička soli
1/2 lžičky pepře
4 stroužky česneku
Příprava
Brambory vaříme 15 minut vcelku ve slupce do poloměkka.
Mezitím si nakrájíme uzenou slaninu a nastrouháme goudu. Obojí smícháme.
Brambory nakrojíme do kříže a uděláme v nich tak malý důlek, který osolíme, opepříme a naplníme sýrovou směsí. Pečeme 20 minut na 180 °C.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky, polovinu jí dáme k očištěným, očesnekovaným, osoleným a opepřeným pstruhům a polovinu na dno pekáčku. Na slaninu dáme naplněné pstruhy a pečeme 25 minut na 180 °C. Průběžně poléváme výpekem.
Pstruhy podáváme s pečenými bramborami.