Ingredience
Kuřecí roláda: 1,3 kg vykostěného jarního kuřete
7 vejcí
7 rohlíků
10 g českého čerstvého másla
Jarní nádivka: 500 g předvařeného kuřecího prsa
250 g uzeného vařeného masa
250 ml čerstvého plnotučného mléka
mořská sůl
sůl
250g – 400 g nasekaných kopřiv
Podle chutě bylinky např.: čerstvou mátu, bazalku
pepř
čerstvě umletý pepř
Příprava
JARNÍ NÁDIVKA: Rohlíky nakrájíme na kostičky. Oddělíme vaječné žloutky od bílků. Žloutky rozšleháme s mlékem a zalijeme pečivo. Necháme vsáknout.
Uvařené maso pokrájíme nadrobno, všechny bylinky nasekáme. Kopřivy je třeba před použitím nejprve spařit teplou vodou. Namočené pečivo osolíme, opepříme a vmícháme maso i bylinky, Ušleháme tuhý sníh z bílků a lehce ho vmícháme do připravené nádivky.