Recepty pro všechny

Rybí krokety

Jak na to

500 g syrových rybích filetů a/nebo odřezků rybího masa bez kostí a kůže, nasekaných nadrobno 1 velká cibule, nakrájená nadrobno 500 g vychladlých vařených brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno 3–4 lžíce hladké mouky + na poprášení rukou 2 vejce, prošlehaná sůl a čerstvě mletý pepř nasekaná čerstvá petrželka podle chuti rostlinný olej nebo jiný tuk na smažení míchaný salát a pečivo podle chuti k podávání

PŘÍPRAVA

V míse promíchejte rybí maso s cibulí a vařenými bramborami, přidejte mouku a vejce podle potřeby, jen tolik, aby vznikla soudržná pevná hmota. Pořádně osolte a opepřete, vsypte petrželku a dobře propracujte. Pomoučněnýma rukama odebírejte hmotu a tvarujte z ní silnější placičky o průměru zhruba 4 cm. ■ V pánvi rozpalte cca půlcentimetrovou vrstvu tuku a smažte placičky dozlatova a dokřupava. Odkládejte je na papírové utěrky. ■ Podávejte doplněné míchaným salátem a pečivem podle chuti.